دسته‌هامقالات

علفزن شارژی

علفزن شارژی - کشاورزی ایران
علفزن شارژی - کشاورزی ایران

علفزن شارژی چیست؟

معرفی

یکی از بزرگترین موانعی که باعث می‌شود رشد درختان و گیاهان در باغات و مزارع به خوبی صورت نگیرد، وجود علف‌های هرز است. چراکه این علف‌ها اجازه رسیدن آب و املاح کافی به سایردرختان و گیاهان را نداده و موجب اخنلال در روند رشد آن‌ها می‌شوند. بنابراین یکی از مهم‌ترین وظایف کشاورزان و باغداران مبازره با علف‌های هرز است. امروزه برای این‌کار از دستگاه‌های علفزن استفاده می‌شود، این دستگاه‌های مکانیکی می‌توانند با تسهیل فرایند از بین بردن علف‌های هرز در مدت زمان کوتاهی و بدون زحمت زیاد، ‌مقدار زیادی از علف‌های هرز را نابود کنند.
علفزن شارژی - کشاورزی ایران

ساخت علفزن شارژی

اگر انسان خلاقی هستید و پس از آشنایی با نحوه کارعلفزن شارژی، دوست دارید که دستگاه مورد نیاز خود را بسازید، کافیست به دستورالعمل‌ها و گام‌هایی که به آن‌ها اشاره خواهد شد، عمل کنید تا بتوانید وسیله مرود نظر خود را بسازید. وسایل مورد نیاز برای ساخت علفزن شارژی عبارتند از:

  • لوله پلیکا
  • چسب مایع
  • باطری لیتیومی
  • آرمیچر برزگ
  • پیچ و مهره
  • کلید روشن و خاموش
  • سه عدد تیغ موکت بری
  • یک ورقه فلزی نازک

نحوه کارعلفزن شارژی

همانطور که از نام علفزن‌های شارژی مشخص است، این وسیله نیازی به اتصال مستقیم به برق نداشته و به همین دلیل جابجایی این دستگاه نسبت به مدل‌های برقی و غیرشارژی راحت‌تراست.

این ابزار ساختار پیچیده‌ای نداشته و روش کارآن ساده است. نحوه کار علفزن‌های شارژی به این صورت است که موتور، نیروی محرکه‌ی مورد نیازخود را از باطری گرفته و به تیغه‌ها منتقل می‌کند تا عملیات از بین بردن علف‌های هرز تسهیل شود.

با توجه محدودیت نگه داری شارژ توسط باطری‌ها، پیشنهاد می‌شود که در حین کار حتما باطری یدکی همراه خود داشته باشید تا در صورت نیاز از آن استفاده کنید. قبل از شروع کار حتما کلفتی علف‌های هرز را در نظر بگیرید و از تیغه‌ای استفاده کنید که قدرت از بین بردن علف‌های هرز را داشته باشد.

میزان دوام و بازدهی علفزن‌های شارژی، مانند هروسیله صنعتی دیگر، به نگه‌داری و بررسی دوره‌ای این دستگاه بستگی دارد. با توجه به قیمت مناسب این نوع ازعلفزن‌ها نسبت به دیگر مدل‌ها و نداشتن وزن زیاد و همچنین پایین بودن میزان سروصدا و آلودگی صوتی این دستگاه، بیشترین موارد استفاده آن مربوط به مصارف خانگی است..

در هنگام کار با این ابزار، نباید تا شعاع ۱۵ متری شما هیچ فرد دیگری حضور داشته باشد. این رقم، استانداردی است که سازمان‌های تجیهرات کشاورزی اعلام کرده‌اند. همچنین استفاده از عینک و کلاه ایمنی و کفش مناسب نیز توسط اپراتورالزامی است.

مراحل ساخت علفزن شارژی عبارتند از:

علف تراش ها از قطعات مختلفی تشکیل شده اند تا بتوانند به خوبی کار کنند. از جمله اصلی ترین قطعات علف زن ها عبارت است از:

 

۱‌ـ محل قرار گیری و پیچ شدن آرمیچیر در قسمت ابتدایی لوله پلیکا را به دقت اندازه گیری کرده و با دریل، محل مورد نظر را در سوراخ کنید و سپس آرمیچر را به آن نقطه پیچ کنید.

 

۲‌ـ‌ یک سیم را با سیم لحیم به خروجی‌های آرمیچر متصل کنید.

۳‌ـ‌ قسمت بالایی لوله و بدنه که یک لوله‌ی پلیکای بلنداست را با چسپ مایع به هم متصل کنید.

 

۴‌ـ‌ محل قرارگرفتن دکمه روشن و خاموش را با استفاده خط‌کش به دقت اندازه گیری و با استفاده از دریل، محل اندازه گیری شده را برش دهید.

 

۵‌ـ‌ در این مرحله مقداری از وسط سیم را برش داده و به خروجی‌های دکمه روشن و خاموش، با سیم لحیم به هم دیگر متصل کنید.

 

۷‌ـ‌ در این مرحله ابتدا روی کاغذ یک دایره رسم کرده و سپس با گونیا محل قرارگیری تیغه‌ها را هاشور بزنید.

۸‌- دایره را روی ورقه فلزی مربعی شکل قرار داده و ورقه را دقیقا بر طبق آنچه که مشخص کرده‌اید برش دهید و همچنین با دریل قسمت قرارگیری تیغه‌ها را نیز سوراخ کنید

۹‌ـ‌  تیغه‌های موکت بری را از انتها به نحوی برش دهید که قسمت کوچکتر روی ورقه برش داده شده پیچ شود. توجه داشته باشید که نباید تیغه‌ها به حدی بلند باشد که برخوردی میان آن‎ها صورت گیرد و همچنین نباید تیغه‌ها به حدی سفت پبچ شوند، که آرمیچر قادر به حرکت دادن آن‌ها نباشد.

۱۰ـ در نهایت محل قرارگیری تیغه‌ها را به آرمیچر پیچ کنید.

علفزن شارژی - کشاورزی ایران

مقایسه علفزن شارژی و دستی

در نگاه اول مهم‌ترین تفاوت میان این دو نوع علفزن، منبع تغدیه آن‌ها است.

درعلفزن دستی از هیچ نوع منبع سوختی استفاده نمی‌شود درحالی در علفزن شارژی، باطری‌ها به عنوان منبع تغدیه شناخته می‌شوند.

با توجه به همین مسئله امکان استفاده ازعلفزن دستی در زمین‌های با مساحت بالاتر از ۱۵۰ مترمربع  وجود ندارد و همچنین اپراتور باید سریع‌تر راه برود تا دستگاه عملکرد مناسبی را داشته باشد.

درحالی که تنها محدودیت علفزن شارژی، محدودیت شارژ باطری بوده وهمچنین این دستگاه قادر به پوشش دادن مساحت بالاتری نسبت به علفزن دستی است. با توجه به موارد اشاره شده می‌توان نتیجه گرفت که قیمت علفزن‌ شارژی از علفزن‌ دستی، بیشتر است.

انواع باطری علفزن شارژی

برخورد با گرد و غبار مختاف باعث از کار افتادگی سریع باطری علفزن شارژی می‌شود. انتخاب باطری مناسبی که با مدل علفزن شما مطابقت داشته باشد کار ساده‌ای نیست و نیاز به دانش و اطلاعات قبلی دارد. پس اگر بدون تحقیق نسبت به خرید باطری اقدام کنید، ممکن است پول خود را صرف خریدی کنید که نیاز شما را بر طرف نکند. درادامه به بررسی انواع باطری‌های علفزن شارژی می‌پردازیم.

باطری ۱۲ ولتی

بسیاری ازعلفزن‌های شارژی از باطری ۱۲ ولتی قابل شارژ استفاده می‌کنند واگر دستگاه شما نیز از این نوع باطری استفاده می‌کند، نمی‌توانید در هنگام خرید مطمئن باشید که نوع باطری خریداری شده با علفزن مطابقت داشته باشد، چون باطری‌های ۱۲ ولتی در اشکال و اندازه‌های مختلفی تولید می‌شوند. برای اینکار ابعاد محل قرارگیری باطری در دستگاه را به دقت اندازه گیری کنید و یا درهنگام خرید، باطری قدیمی را همراه خود داشته باشید.

 

باطری‌های لیتیومی

در دهه‌های اخیر موارد استفاده از باطری‌های لیتیومی میان محصولات مختلف به مرور درحال افزایش بوده ودراین میان برخی از مدل‌های علفزن شارژی نیز از این الگو پیروی کرده و درحال استفاده از باطری‌های لیتیومی هستند. باطری‌های لیتیومی برخلاف ۱۲ ولتی، قابل شارژ مجدد نبوده ولی دوام بالاتر و قدرت ولتاژ بیشتری نیز دارند. خریداران باطری‌های لیتیومی به دلیل ماندگاری طولانی‌تر و سبک‌تربودن این نوع از باطری‌ها، نیازی به انجام سایر هزینه‌های جانبی ندارند، به همین دلیل توصیه می‌شود که تا حد امکان خریداران، علفزن شارژی با باطری لیتیومی را خریداری نمایند. توجه داشته باشید که عمر متوسط باطری لیتیومی حدودا ۱۵ سال است.

علف تراش - کشاورزی ایران
علفزن شارژی -برای کسب اطلاعات بیشتر روی عکس کلیک کنید.

خرید علفزن شارژی

برای خرید انواع کود به صورت کلی دو راه وجود دارد:

  • مراجعه حضوری به شرکت‌ کشاورزی ایران ارائه کننده این محصول و بازدید و دریافت مشاوره
  • خرید از فروشگاهه اینترنتی کشاورزی ایران و مقایسه راحت تر انواع محصولات و خواندن نظرت مصرف کنندگان

قیمت علفزن شارژی

قیمت شنکش-کشاورزی ایران

اگر قصد خرید علفزن شارژی را دارید، ازهمین ابتدا بدانید که گزینه‌های پیش روی شما بسیار زیاد است چرا که به دلیل تقاضای زیاد برای عرضه این محصول در بازارهای داخلی وجهانی، شرکت‌ها و برندهای بسیاری درحال رقابت با یکدیگر هستند. برای خرید این محصول نیز راه‌های متفاوتی وجود دارد که یکی از بهترین آن‌ها، خرید از فروشگاه‌های اینترنتی معتبراست. چراکه فروشگاه‌های اینترنتی اطلاعات کامل محصول را در اختیار شما قرار می‌دهند و همچنین می‌توانید از نظرات سایرخریداران نیزمطلع شوید و همین امر راهنمای خرید کاملی را در اختیار شما قرار خواهد داد.

یکی از بزرگترین موانعی که باعث می‌شود رشد درختان و گیاهان در باغات و مزارع به خوبی صورت نگیرد، وجود علف‌های هرز است. چراکه این علف‌ها اجازه رسیدن آب و املاح کافی به سایردرختان و گیاهان را نداده و موجب اخنلال در روند رشد آن‌ها می‌شوند. بنابراین یکی از مهم‌ترین وظایف کشاورزان و باغداران مبازره با علف‌های هرز است.

این ابزار ساختار پیچیده‌ای نداشته و روش کارآن ساده است. نحوه کار علفزن‌های شارژی به این صورت است که موتور، نیروی محرکه‌ی مورد نیازخود را از باطری گرفته و به تیغه‌ها منتقل می‌کند تا عملیات از بین بردن علف‌های هرز تسهیل شود. با توجه محدودیت نگه داری شارژ توسط باطری‌ها، پیشنهاد می‌شود که در حین کار حتما باطری یدکی همراه خود داشته باشید تا در صورت نیاز از آن استفاده کنید.

مهم‌ترین تفاوت میان این دو نوع علفزن، منبع تغدیه آن‌ها است. درعلفزن دستی از هیچ نوع منبع سوختی استفاده نمی‌شود درحالی در علفزن شارژی، باطری‌ها به عنوان منبع تغدیه شناخته می‌شوند…

برای خرید این محصول نیز راه‌های متفاوتی وجود دارد که یکی از بهترین آن‌ها، خرید از فروشگاه‌های اینترنتی معتبراست. چراکه فروشگاه‌های اینترنتی اطلاعات کامل محصول را در اختیار شما قرار می‌دهند و همچنین می‌توانید از نظرات سایرخریداران نیزمطلع شوید و همین امر راهنمای خرید کاملی را در اختیار شما قرار خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *