چالکود چیست؟
معرفی
دستگاه چالکود یکی از دستگاه های مدرن و پیشرفته برای حفر چاله می باشد. در گذشته و حتی در برخی از زمین های کشاورزی در حال حاضر، از بیل و کلنگ برای حفر چاله استفاده میشود که این روش در برخی موارد به صورت اصولی صورت نمی گیرد و باعث آسیب رسیدن به ریشه درختان می شود. دستگاه های چالکود به صورت صحیح و هوشمندانه عمل کرده و با حفر چاله های عمیق و باکیفیت، هیچ گونه آسیبی به ریشه درختان وارد نخواهد کرد.
در باغات کشاورزی بزرگ و زمین های زراعی وسیع برای حفر چاله نه تنها زمان زیادی نیاز است، بلکه هزینه بالایی را برای آن ها به دنبال دارد. بنابراین با خرید این دستگاه می توانید کوددهی باغ را اصولی تر کرده و هزینه انجام این کار را کاهش دهید. همچنین چالکود به سمپاشی با پمپ سمپاش نیز کمک می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دستگاه با کارشناسان کشاورزی ایران تماس حاصل نمایید.
دلیل استفاده از روش چالکود
بسیاری از افرادی که تخصصی در کشاورزی و رسیدگی به گل و گیاه ندارند، سالانه هزینه های بالایی را برای رسیدگی به باغ خرج می کنند و در انتها شاهد میوه های کوچک با برگ های زرد هستند. استفاده از روش چالکود یکی از روش های پشنهادی کارشناسان کشاورزی ایران است و با بهره گیری از این روش به جواب دهی قطعی خواهید رسید.
روش اجرای چالکود
چالکود یکی از روش های کود دهی زمین های کشاورزی می باشد. با توجه به این که درختان برای رشد و میوه دهی به تغذیه نیاز دارند، باید به صورت مرتب به روش های مختلف کوددهی شوند. روش اجرا تاثیر مستقیمی بر روی کیفیت و اثرگذاری آن دارد. بنابراین تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید تا شما را با تمامی اصول و روش های اجرای آن آشنا کنیم.
چالکود و آبیاری
بلافاصله بعد از کندن چاله و دفن نمودن کود باید آن را آبیاری کرد.
استفاده از این روش برای مکان هایی که بارش باران در آن زیاد است، بهترین گزینه می باشد. زیرا چالکودها نیاز به آب زیاد دارد تا کودها به خوبی در آن غوطه ور شوند.
استفاده از روش چالکود برای مناطق خشک ایده آل نیست زیرا در هنگام آبیاری قطره ای، آب تنها به ریشه گیاه رسیده و تا هنگام رسیدن به کود متوقف می شود.
میزان ترکیب کود در روش چالکود
میزان ترکیبات کود در چالکود به سن درختان بستگی دارد. همچنین عوامل دیگری همچون تعداد چاله ها، عمق آن، کمبودهای خاک و … تعیین کننده میزان کود مورد نیاز برای درختان می باشد. از جمله بخشی از ترکیبات چالودها می توان به باقی مانده میوه ها، تخم مرغ، سبزیجات و برگ ها اشاره کرد.
بهترین زمان چالکود
اواخر پاییز تا اوایل زمستان بهترین زمان بهره گیری از روش چالکود می باشد. برای اجرای این شیوه ابتدا اطراف درخت چاله هایی را حفر می کنند و داخل آن را با استفاده از کودهای مناسب پر می نمایند.
چالکود ها از اجزا و محتویات مختلفی تشکیل شده که هر کدام به نوعی می تواند بخشی از تغذیه درختان را شامل شود. از جمله این محتویات عبارت است از:
- سولفات آهن
- سولفات منگنز
- سولفات روی
- سولفات مس
- سولفات منیزیم
- گوگرد بنتونیت
- ورمی کمپوست
- و …
مزایا و معایب چالکود
از جمله مزایای و معایب چالود عبارت است از:
استفاده از روش چالکود استحکام ریشه ها را افزایش می دهد.
با این روش از مرگ سرشاخه ها و خشک شدن آن جلوگیری خواهید کرد.
واکنش های شیمیایی صورت گرفته ناشی از تجزیه کودها، افزایش حفره های خاک را به دنبال داشته و نهایتا نفوذ پذیری خاک را افزایش می دهد.
با این روش از هدر رفت کود جلوگیری شده و اکثر کودها جذب گیاه می شود.
همچنین از دیگر مزایای چالکود این است که کود تنها به درخت مورد نظر می رسد و در نتیجه از تماس این کودها با علف های هرز جلوگیری می شود.
روش چالکود در کنار مزایایی که دارد، دارای یک سری معایب نیز می باشد و آن هم این است که برای اجرای آن باید چاله ای حفر شود. در صورتی که حفر چاله به صورت اصولی صورت نگیرد، ممکن است به ریشه های گیاه آسیب وارد شده و نتیجه عکس دهد. البته با خرید دستگاه چالکود می توانید از بروز این مشکل جلوگیری نمایید.
چالکود درخت گردو
درخت گردو یکی از درختانی است که نیاز به تغذیه مناسب دارد. این درخت در آب و هوای خنک رشد و نمو پیدا می کند. چالکود درخت گردو یکی از روش های ایده آل برای افزایش رشد این درخت است. در نتیجه برای این که باردهی درخت گردوی خود را افزایش داده و سالانه گردوی بیشتری برداشت کنید، از این روش می توانید بهره ببرید. میزان حفر چاله و نوع محتویات چالکود درخت گردو اهمیت بسیاری دارد که این میزان بر اساس سن درخت و نوع خاک برآورد می شود.
عمق چالکود باید چه اندازه باشد؟
ابعاد و عمق چالکودها به تعداد چاله ها و میزان عمر آن ها بستگی دارد. عمق استاندارد حفر چاله در این روش بین 15 تا 30 سانتی متر می باشد. ولی برای برخی از درختان تا عمق 60 سانتی متر نیز چاله حفر می شود.
خرید دستگاه چالکود
دستگاه های چالکود باید دارای استانداردهایی باشند تا به ریشه درختان آسیب نرساند. به همین دلیل در هنگام خرید این دستگاه باید تمامی اصول و استانداردهای آن در نظر گرفته شود. در صورتی که به درختان باغ خود اهمیت می دهد و به دنبال روش هایی برای افزایش کیفیت آن هستید، کارشناسان کشاورزی ایران خرید دستگاه های چالکود را به شما پیشنهاد می کنند. دستگاه های موجود در این سایت بسیار استاندارد بوده و دارای گارانتی اصالت و سلامت فیزیکی کالا می باشد.
برای خرید انواع کود به صورت کلی دو راه وجود دارد:
- مراجعه حضوری به شرکت کشاورزی ایران ارائه کننده این محصول و بازدید و دریافت مشاوره
- خرید از فروشگاهه اینترنتی کشاورزی ایران و مقایسه راحت تر انواع محصولات و خواندن نظرت مصرف کنندگان
قیمت دستگاه چالکود
دستگاه های چالکود هر کدام بر اساس کیفیت و ساختار قیمت های مختلفی دارد. بهتر است برای افزایش کیفیت و کارایی این دستگاه ها بودجه مناسبی را در نظر گرفته و دستگاهی با قابلیت بالا خریداری کنید. جهت استعلام قیمت انواع دستگاه های چالکود و کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه کار این دستگاه با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید تا کشاوزی ایران تمامی این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهد.
یکی از دستگاه های مدرن و پیشرفته برای حفر چاله می باشد. در گذشته و حتی در برخی از زمین های کشاورزی در حال حاضر، از بیل و کلنگ برای حفر چاله استفاده میشود که این روش در برخی موارد به صورت اصولی صورت نمی گیرد و باعث آسیب رسیدن به ریشه درختان می شود.
درخت گردو یکی از درختانی است که نیاز به تغذیه مناسب دارد. این درخت در آب و هوای خنک رشد و نمو پیدا می کند. چالکود درخت گردو یکی از روش های ایده آل برای افزایش رشد این درخت است. در نتیجه…
دستگاه های چالکود هر کدام بر اساس کیفیت و ساختار قیمت های مختلفی دارد. بهتر است برای افزایش کیفیت و کارایی این دستگاه ها بودجه مناسبی را در نظر گرفته و دستگاهی با قابلیت بالا خریداری کنید.